Beveiligde websites voor geldverkeer via internet zijn minimaal herkenbaar aan de letters https (i.p.v. alleen http) links boven in de adresbalk. In veel gevallen staat er een gesloten slotje of sleutel ergens op het scherm. Anders heb je te maken met een nepsite. Bij nieuwe versies van je internetprogramma (bijv. Internet Explorer of Firefox) kan het slotje ontbreken. Soms wordt dan een kleurcode gebruikt (groen is veilig). Let er ook op dat de stijl van het bericht klopt met wat je van de instelling gewend bent.Neem bij twijfel contact op met de klantenservice van de instelling en geef de ontvangst van de nepmail altijd door aan de instelling waarvan het bericht afkomstig lijkt.

Een extra veiligheidsmaatregel is: je internetbrowser (bijv. Internet Explorer of Firefox) afsluiten en weer opstarten, voordat je naar de site van je bank gaat.

Je kunt ook kijken of de naam van de site waar je heengaat, overeenkomt met het webadres dat je kent. Er is bijvoorbeeld een klein verschil tussen www.ing.nl en www.1ng.nl, maar het eerste adres klopt, het tweede niet.